5 populære julehistorier til små og store

Julen er en sød og hyggelig tid med julekalender, julegaver, æbleskiver, advent, pynt og selvfølgelig også de gode julehistorier.

Børn venter i længsel på den 24 december og julegaverne. Og for at gøre ventetiden kortere for de små, kan hyggen omkring de mange sjove eller klassiske julehistorier af H.C. Andersen, Peters Jul, Disney m.m. være perfekt.

Her finder du inspiration indenfor de populære historier med juletemaer, der kan bruges både som kalendergave, adventsgave eller som samlingspunktet i familien.

?tinkas juleeventyr? af Flemming Klem

?Tinkas juleeventyr? giver dig den populære nissepige og magiske historie i bogform. Hvis barnet eller børnene måske har sidste års famøse nissehat, er denne historie oplagt som fortælling i julen.

Alle nisser skal igennem et ritual fra ung til voksen overgang. For at fuldføre transaktionen skal nisserne fremsige en remse foran Kong Gobbe, og så skifter deres udleveret amulet farve fra grøn til rød. Det sker dog ikke for Tinka, og tvinger hende på et eventyr for at opklare sandheden om nisserne og hende selv.

?Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet? af Siguard Barrett

Julekrimi fra Sigurd Barrett der er velegnet til børn fra 5 år og op. Du får en historie over 24 kapitler, som gør den egnet til f.eks. godnatlæsning med et nyt afsnit hver dag indtil juleaften.

Historien handler om Detektiv Dunkeldirk. Han modtager et julebrev om problemer i julebyen højt mod nord, Juuleaaftennuuaaq. Og som en god detektiv, så skal han selvfølgelig løse mysteriet.

?Fem minutter i Jul? ? Disney

En Disney bog fyldt med julehistorier fra de populære fortællinger som er egnet fra ca. 4 år.

Bogen indeholder korte historier med Peter Pan, Alice i Eventyrland, Snehvide, Tornerose, Lady og Vagabonden, Cars og andre populære temaer til de mindre børn.

?Vitello ? 24 historier?

Vitello af Kim Fupz Aakeson & Niels Bo Bojensen er en populær dreng. Sjove historier til oplæsning eller træning af barnets læsning. Og de 24 Vitello historier omkring julen giver dig en ny og sjov historie fra det velkendte univers hver dag i december.

?Snesøsteren ? en julehistorie? af Maja Lunde

Snesøsteren er julefortælling over 24 kapitler om julestemning, sorg, venskab og familie.

Norske Maja Lunde har skrevet bogen om Julian, der altid har elsket juleaften som også er hans fødselsdag, men familien sørger over tabet af Julians søster der er gået bort. Derfor virker julen til at være afblæst i år, lige indtil Julian møder den livsglade med også noget mystiske pige, Hedvig.

En god historie der også kan købes som lydbog og e-bog.