Bøger til ungdommen

Det er dejligt at være ung. Der sker så meget og man undergår den mest fantastiske forvandling. Man er ikke længere barn, på ingen måde. Men man er heller ikke rigtigt voksen som de voksne er. Det kan være svært for den unge selv at følge med. Derfor er ungdommen også en tid med mange store spørgsmål. Og en tid, hvor de første kriser også kan begynde at indfinde sig. Heldigvis har litteraturen beskrevet denne tid så godt og så indlevende og medrivende.

At være ung i dag er så meget anderledes end for bare 25 år siden. Og så er det alligevel, på rigtigt mange måder, fuldstændigt de samme problemer, man står med, som ung i dag, som dengang. Det første møde med kærligheden er stadig båret af de samme ting, for kærlighed er ikke bundet i tiden. I de mange ungdomsbøger, der er udgivet i tidens løb, og stadig kommer, er dette møde stadig et tema, som beskrives og behandles, så det føles nærværende hos læseren.

At lære sig selv at kende

Man kan sige at de fleste ungdomsbøger er universelle, forstået på den måde, at de problemer, der tages op, til en hver tid er typiske for livet i ungdommen. Og det er faktisk en trøst at læse at bedstemors kampe med livet i de unge år på mange måder er de samme for unge i dag. Man lærer noget om sig selv ved at læse ungdomsbøger.

Naturligvis er det ikke alle ungdomsbøger, der handler om disse eksistentielle udfordringer. Der udgives fantastiske ungdomsbøger hvor eventyret og spændingen er i fokus. Der er tale om et bredt spektrum af genrer også indenfor ungdomsbøger. Fælles for dem alle er, at de er skønne, underholdende og berigende at læse.

Find en bog til dig

Hos Bog & Idé finder du et rigt udbud af virkelig gode ungdomsbøger. Både de underholdende og spændende, som Harry Potter, og de mere følsomme og eksistentielle. Der er noget fantastisk dejligt ved at læse en god bog. Man suges ind i historiens univers og gribes af personernes oplevelser. Og man føler sig ikke alene med alle sine spørgsmål.