Værd at Vide om Brug af Epoxymaling

Hvis du har planer om at male dele af din bolig, så er der mange ting, at skulle tage stilling til. En af de helt oplagte beslutninger du skal tage er, hvilken type maling, du har tænkt dig at male med. Der er nemlig rigtigt mange forskellige typer af maling, og de har hver især deres fordele og ulemper. Nogle former for maling er mere slidstærke end andre, og der er også forskel på pris og generel kvalitet. Det kan være lidt af en jungle, og der er desværre ikke andet for, end at sætte sig ned og læse op på tingene.

I denne artikel vil jeg helt specifikt give dig nogle grundlæggende informationer omkring epoxymaling. Det er nemlig en type af maling, der er blevet meget populær i de seneste år, her i Danmark. Epoxymaling er dog ikke en ny type maling ? tværtimod har den eksisteret på markedet i mange år. Det er dog en type maling der primært har været brugt i industrien. Ser du, en af de helt store fordele ved epoxymaling er, at det er ufatteligt slidstærkt. Når først epoxyen hærder, så bliver den ekstremt hård, og er nærmest ikke til at ridse eller skade. Det gør den ideel til brug på steder, hvor malingen vil blive udsat for rigtigt meget slid. Det er ofte noget, man ser på fabrikker og andre industrielle områder. Her bliver normal maling alt for hurtigt slidt op, og epoxymaling har derfor længe været standarden.

Epoxymaling har dog også et helt særligt æstetisk udtryk. Det har et meget råt udseende, og det er ikke rigtigt noget man kan undgå, når man bruger den type maling. Ude i industrien er de ret ligeglade med, hvordan malingen ser ud: her er det de praktiske egenskaber, der afgør beslutningen. Men når vi maler i hjemmet, så stiller vi selvfølgeligt også nogle krav til, hvordan tingene skal se ud når de er malet færdigt.

Det interessante er dog, at der i løbet af det seneste årti har været en voksende industriel tendens i de danske hjem. Det er blevet utroligt moderne at have et råt udseende i hjemmet, og det har gjort epoxymaling utroligt populært i private hjem. Man får nemlig helt naturligt det rå udseende, når man maler med epoxy. Samtidig kan man nyde godt af alle de andre fordele der er, ved epoxymaling. Man ender altså med at have en slidstærk maling, der er let at rengøre, og som samtidig har et moderne og meget karakteristisk udseende.

Det bedste af det hele er, at du helt selv kan male med epoxymaling. Du skal selvfølgeligt sætte dig godt ind i tingene, og specielt læse op på sikkerheden. Men når du har gjort det, så kan du helt selv købe epoxymaling og male dit hjem.