Sådan holder du pauser og lader op i det nye kontormiljø
Plan C

Sådan holder du pauser og lader op i det nye kontormiljø

Minimer den sociale kontakt med andre, undgå tidspunkter med mange mennesker, og lad så vidt muligt være med at røre ved noget – pludselig er frokostpausen på kontoret ikke til at kende igen. Men BreakSPACE, som er det område i din virksomhed, hvor medarbejderne skal få ny energi, er afgørende for, at virksomhederne kan skabe en god balance mellem medarbejdernes sikkerhed og deres pause. Som din betroede guide vil Staples gennemgå de nye anbefalinger til BreakSPACE.

" width=

Sådan serveres kaffe og frokost

Når kontorets kaffemaskine er i konstant brug, tiltrækker den en masse bakterier. Derfor skal brugen af den håndteres omhyggeligt af alle brugere. “Det er vigtigt at håndtere samfundets tilbagevenden til arbejdet med klare oplysninger og tydelige angivelser for at anvende bedste praksis på alle apparater og rengøringsprodukter, som dit kontor ejer”, siger Doni Lim, European Vendor Manager hos Staples Solutions.

I et lille BreakSPACE vil der være et krav om tydelig skiltning med angivelse af det antal personer, der er tilladt i hvert område. BreakSPACE er et område, som bruges meget. Derfor kræver det en striks rengøringsrutine, som håndhæves enten af medarbejderne eller rengøringsteamet. Det er vigtigt at have fritstående hånddesinfektionsmiddel og renseservietter og antibakteriel spray. Fælles kaffekopper hører fortiden til. Nu erstattes de af automater med engangskopper. CleanKey kan også bruges på alle delte automater.

I et større BreakSPACE skal du tænke på ruteangivelser og instruktioner for at sikre korrekt afstand og desinfektion for medarbejdere og kunder. Ud over at placere fritstående, berøringsfrie hånddesinfektionsmidler ved siden af alle indgangs- eller udgangssteder skal virksomhederne gennemgå deres rengøringsprotokoller fuldstændigt. For at opretholde sikker afstand kan tydelig gulvskiltning bruges til at angive gangstier og styre sikre køer. Beskyttelsesskærme kan forhindre spredningen af virus mellem besøgende og køkkenpersonalet og kassepersonalet. Tildækkede stole kan oplyse om tilgængelige sæder for at holde afstand, mens beskyttelsesskærme på borde kan forhindre spredning af mikroorganismer.

Hold dig ikke tilbage, når du skal fylde dit BreakSPACE op med gennemprøvede rengøringsartikler. Men før du køber ind, skal du være opmærksom på, at ikke alle desinficerende produkter fungerer på samme måde. For eksempel er peroxidbaserede servietter et godt valg til hurtig og metodisk rengøring af overflader i BreakSPACE, da de kun behøver at være i kontakt med overfladen i et til fem minutter for at være effektive mod en lang række patogener som f.eks. almindelig forkølelse, influenza og coronavirus. Med hensyn til krydskontaminering bør der lægges særlig vægt på alle overflader af rustfrit stål, som er populære i catering-industrien. Forskning har nemlig vist, at bakterier kan overleve i lange perioder på dette metal.

Tænk på medarbejdernes sundhed og velvære

Alle virksomheder ved, at medarbejdernes sundhed og trivsel skal prioriteres. Regelmæssige pauser er vigtige byggesten til et godt helbred og trivsel, og de giver medarbejdere mulighed for at slippe væk fra arbejdsstationens begrænsninger og nyde et velfortjent hvil samt vigtige sociale aspekt i et BreakSPACE. Medarbejderne har brug for et BreakSPACE. Derfor er vi i gang med at udvikle en app, der hjælper til at håndtere travle tidspunkter i kantinen, og hvor du kan forudbestille dit måltid og se din placering i køen. “I stedet for at fjerne visse fødevarer bør arbejdsgiverne finde mere sikre måder at tilberede og servere dem på”, siger Lim. Færdigpakkede måltider er indbegrebet af det nye normale, hvilket betyder, at de nybagte muffins stadig vil være til rådighed, forudsat at kokken følger hygiejnebestemmelserne, og at disse muffins pakkes enkeltvis.

Vil du vide mere om de trin, du kan udføre for at styre flowet i BreakSPACE? Udforsk mulighederne med vores dedikerede Account Manager.

https://www.staplesadvantage.co.uk/get-inspired/food-and-breakroom/the-power-of-breakspace/
http://www.mkda.com/miami/news/how-covid-19-will-change-the-workplace/
https://www.forbes.com/sites/alankohll/2018/05/29/new-study-shows-correlation-between-employee-engagement-and-the-long-lost-lunch-break/#7114b3564efc
https://www.hok.com/news/2020-03/what-will-be-the-covid-19-takeaways-for-the-workplace/
https://www.wired.co.uk/article/social-distancing-office-cubicles
https://economictimes.indiatimes.com/news/company/corporate-trends/corona-scare-beware-of-these-five-germiest-places-at-your-office/germ-prone-areas/slideshow/74624541.cms
https://www.cmmonline.com/articles/how-to-maintain-a-healthy-breakroom
https://www.inc.com/karen-tiber-leland/4-cleaning-practices-to-share-with-your-office-to-help-keep-coronavirus-at-bay.html